4 Mart 2012 Pazar

Göz için faydalı vitaminler


Göz için faydalı vitaminler

“havuç ye göze iyi gelir” sözünü siz de işitmişsinizdir. Gerçekten de içeriğinde betakaroten bulunan yiyecekler göz sağlığını desteklemektedir.

Özellikle yaşlanma bölgesinde gözün ağ tabakası retinanın maküla olarak bilinen kısmında meydana gelen bozulmaları azaltmada betakaroten dışında E ve C vitaminlerinin de etkili olabileceği belirtilmektedir.


Çinko ve bakırın da göz için yararlı olabileceği saptanmış. Vitamin yapısında olmayan doğal maddelerden lütein ve zeosantinin de etkili birer göz desteği olabileceği biliniyor. En doğru yaklaşım bunların hepsinin bulunduğu karışımları kullanmak olmalıdır diye düşünüyorum.

Güvenilir bir firmanın –ilaç firmalarını tercih ediniz- ürettiği C vitamini (300-500mg), E vitamini (100 mg), çinko (10–20 mg), betakaroten (3–5 mg), lütein (40–50 mikrogram), zeosantin (400mikrogram) içeren bir destek yaşlanmaya bağlı maküla bozulması olarak bilinen sorunu geciktirmek için yararlı olabilecektir.

Sırası gelmişken hiçbir vitaminin gözdeki kırma kusurlarını azaltma bakımından faydası olmayacağını da hatırlatalım.

Lazerle akne tedavisi nedir ?




Lazerle akne tedavisi

Akne nedir ?

Akne, ciltteki yağ bezlerinin enfeksiyonu sonucudur. Buna bağlı olarak citte tıkanma meydana gelir.

Sivilceler, siyah noktalar, içi iltihap ile dolu sertleşmiş kırmızı kistlerden oluşur.



Lazerle akne tedavisi nedir ?

Aknenin oluşumuna neden olan bakteriler 400-980 dalga boyuna duyarlıdırlar. Bu dalga boyu içeren IPL tedavisi ile başarılı sonuçlar alınmaktadır.




Akneli cilde bakım veya peeling yapılır mı ?

Enfeksiyona bağlı kızarıklık, sivilcelenme, komedon oluşumu enfeksiyonun geçtiği sonraki basamaklarda tedavi edilmelidir. Akneli cilt bakıma alınmamalı, sıkma işlemi ve peeling yapılmamalıdır. 



Lazer akne tedavisinin başka etkileri var mıdır ?

IPL tedavisi ile aknenin ve buna bağlı kızarıklığın giderilmesi yanında kolajen üretiminin uyarılarak ciltteki izlerin solması, çöküklüklerin ve kabarıklıkların kaybolması da bu tedavi metodunun diğer olumlu etkileridir.



Seansları ne kadar sürer ? Kaç seans gerekir ? Ağrılı mıdır ?

15-20 dakika sürer. Sonuçlar ortalama 4. seanstan sonra görülmeye başlar. Akne şiddetine bağlı olarak seans sayısı 8-10 seansa uzayabilir. Ağrısızdır. Lokal anestezik gerekmez.



Diğer tedavilere üstünlüğü nedir ?

Yan etkisi olmadığından ilaç tedavilerinden önce tercih edilmelidir. Akneye bağlı eski izleri de düzeltip cildi yeniden yapılandırır, savunma sistemini uyarır. Taze, canlı, pırıl pırıl bir görüntü kazandırır. 



Tedavi sırasında nelere dikkat edilmelidir ?

Genel temizlik kurallarına uymak çok önemlidir. Eller ve saçlar sıkça yıkanmalı, yüz ile temas ettirilmemelidir. Sivilceler kaşınmamalı, sıkılmamalı, kabuklar kopartılmamalıdır. Yağlı yiyecekler tüketmemeye özen gösterilmeli, stres giderici programlar hayata sokulmalıdır.

Suna Dumankaya Hassas ciltler için temizleme sütü


Hassas ciltler için temizleme sütü

Suna Dumankaya Hassas ciltler için temizleme sütü tarifi açıkladı:

Hassas ciltler için temizleme sütü

Malzemeler:

* 1 yemek kaşığı yulaf unu
* 2 su bardağı su


Uygulama: 1 yemek kaşığı yulaf ununu 2 su bardağı su ile bir tencerede 5 dakika kaynatın. 10 dakika beklettikten sonra süzün. Süzdüğünüz suyu soğuduktan sonra cam şişeye koyun. Artık losyonunuz hazır.

Cildinizi her gün bu losyon ile silebilirsiniz. Makyaj temizliğinde de kullanabilirsiniz. Bu losyonu soğuk bir yerde 5 gün boyunca saklayabilirsiniz. 5 günden sonra yenisini hazırlamalısınız.

Suna Dumankaya

3 Mart 2012 Cumartesi

ibrahim saraçoğlu - sivilceler için maden suyu-elma sirkesi




sivilceler için maden suyu-elma sirkesi

Prof Dr İbrahim Saraçoğlu Show Tv'de yayınlanan Seda Sayan'ın sunduğu Sabahın Sedası programında sivilceler için yeni bir kür açıkladı.

maden suyu-elma sirkesi losyonu

Sivilceler için 1 kahve fincanı maden suyu ile 1 kahve fincanı doğal elma sirkesini (Asetik asit içermeyen elma sirkesi olmalı) karıştırdıktan sonra günde 2 kez (sabah ve akşam) sivilcelerinizin üstüne pamukla sürüp etki etmesi için en az yarım saat bekleyin.

Sivilceler geçene kadar uygulayın.

Ayhan Ercan cilt gençleştirici yüz maskesi



Ayhan Ercan cilt gençleştirici yüz maskesi

Aktarlar Derneği Başkanı Ayhan Ercan cilt gençleştirici yüz maskesi tarifini verdi.

Cilt gençleştirici yüz maskesi aynı zamanda cilt lekelerine karşı da fayda sağlamaktadır.

cilt gençleştirici yüz maskesi


Malzemeler:

* 1 kapak kuşburnu çekirdeği yağı

* 1 kapak hodan yağı

* 1 kapak cadıfındığı suyu

* 1 kapak portakal çiçeği suyu

* 1 kapak avakado yağı

* beyaz kil

Hazırlama ve uygulama: Malzemelerin tamamını karıştırarak boza kıvamına getirin. Elde ettiğiniz karışımı önceden temizlediğiniz cildinize çok ince bir tabaka halinde maske olarak uygulayın. Bu maskeyi 6 ay boyunca haftada 2 kez uygulayın…