16 Nisan 2013 Salı

Suna Dumankaya Sivilce ve Akne Tedavisi İçin Doğal Maske



Suna Dumankaya Sivilce ve Akne Tedavisi İçin Doğal Maske

Suna Dumankaya, akne tedavisi; ve sivilce tedavisi amaçlı doğal bir maske önerisinde de bulunmaktadır. Suna Dumankaya tarafından sivilce tedavisi; ve akne tedavisi amaçlı olarak önerilen cilt bakım maskesinin tarifi şu şekildedir:

Bir çay kaşığı kabartma tozu, bir tane portakal kabuğu… Suna Dumankaya tarafından sivilce tedavisi;ve akne tedavisine yönelik önerilen cilt bakım maskesinin hazırlanışı ise şu şekildedir:

Portakalın kabuğu öncelikle rendelenir; sonrasında ise rendelenen portakal kabuğu havana alınarak ezilip krem kıvamına getirilir. Ve bu portakal kabuğu kreminin üzerine kabartma tozu ilave edilip karıştırılır.

Elde edilen maske, sivilce; ve aknelerin üzerine sürülerek, yirmi dakika boyuncaetki etmesi beklenir; ve belirtilen sürenin sonunda cilt ılık su ile durulanır

Yaza formda girmenin püf noktaları



Bahar mevsiminin gelişi ve güneşin bize daha çok gülümsemesi; önce kalın kışlık kıyafetlerden çıkarıyor bizi, bunun dışında daha çok dışarıda vakit geçirmeye ve dolayısıyla daha çok hareket etmeye başlıyoruz. İncelen ve kısalan kıyafetler, daha çok dışarıda vakit geçirerek sosyalleşme olgusunun artması da içimizdeki fit olma duygusunu harekete geçiriyor.

 Kışın kalın kazakların ve montların altına sakladığımız fazla kilolarımız ile endişelerimizin uyandığı mevsim bahar, hepimiz bir an önce onlardan kurtulmak istemeye başlıyoruz.
Baharda bir yandan fazla kilolarımızdan kurtulmaya çalışırken, bir yandan vücudumuz yeni mevsime adapte olmaya çalışıyor. Sonbaharın bitişi ile halsizlik, yorgunluk, bitkinlik, uyuşukluk ve uykudan zor uyanma belirtileri ile baş gösteren bahar yorgunluğu ile mücadele ediyoruz. Bahar yorgunluğunun temel nedeni mevsim değişikliğine bağlı artan negatif iyonlar. Negatif iyonlar vücutta yorgunluğa ve halsizliğe neden olurken, pozitif iyonlar iyi hissetme ve mutluluk ile ilişkilendiriliyor. Mevsim değişikliğine bağlı bozulan iyon dengesi yeniden oluşana kadar bahar yorgunluğu devam edebiliyor. Bahar yorgunluğunu engelleyecek beslenme stratejileri ile bu yorgunluktan daha kısa sürede kurtulmak mümkün. Diyetisyen Gizem Şeber anlattı, biz dinledik…

BAHAR YORGUNLUĞUNU BESLENME İLE YENİN
Az ve sık beslenin… Her besin tüketiminden 3 saat sonra kan şekeri düşmeye başlar. Açlık süresi uzadıkça kan şekerinde oluşan düşmeye paralel yorgunluk düzeyi artar. Öğünlerde aşırı miktarda besin tüketmek yerine az ve sık beslenmek, kan şekerinizde oluşacak dalgalanmaları azaltacağından ötürü kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar.

Günde en az 2 litre su için… Vücutta su oranının azalması, halsizlik ve yorgunluğa yol açabilir. Vücuttan su kaybını engellemenin en kolay yolu susuzluk hissinin oluşmasını beklemeden su içmektir. Bahar ayları boyunca günde en az 2 litre su içmek gereklidir.
Kan şekerinizi hızlı yükselten besinlerden kaçının… Kan şekerini hızlı yükselten besinler, aynı zamanda kan şekerini daha hızlı düşürür. Kan şekerinde meydana gelen hızlı düşüş, bahar yorgunluğunun artmasına yol açabilir. Bu nedenle beyaz un ve beyaz şeker içeren ve kan şekerinde dalgalanmalara yol açan besinlerden mümkün olduğunca uzak durmanız gerekir.
Ağır yemeklerden kaçının… Kızartma ve kavurma gibi yüksek yağ içeren ya da hamur işleri gibi sindirimi zor gıdalardan bahar süresince uzak durmanız sağlıklıdır. Bu tür yiyecekler, öğün sonrası uykunuzun gelmesine neden olabilir.
Günde en az 5 porsiyon taze meyve-sebze tüketin… Yapılan araştırmalar, kaliteli bir yaşam için günde 5 porsiyon çiğ sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğini ortaya koymuştur. Sebze ve meyvelerde bulunan vitamin, mineral ve antioksidanlar vücudun daha enerjik olmasını sağlamanın yanı sıra, çevresel faktörler nedeniyle oluşan hücre yaşlanmasını da yavaşlatır.
BAHAR YORGUNLUĞUNU YENMENİZE YARDIMCI OLACAK BESİNLER
Tam tahıllar: Tam buğday, çavdar ve yulaf gibi tam tahıl ürünlerini düzenli tüketmeniz bahar yorgunluğunu yenmenize yardımcı olur. Tam tahıllar; zengin lif içerikleri, kan şekerinde dalgalanma yaratmamaları ve yüksek oranda B vitamini içermeleri nedeniyle baharda en yakın dostunuz olması gereken besinlerdendir.
Kuruyemişler: İçerdikleri E vitamini, lif, magnezyum ve potasyum ile yorgunluğun düşmanı olan besinlerdir. Özellikle fındık, badem ve ceviz içerdikleri omega-3 yağ asitleri nedeniyle diğer kuruyemişlerden bir adım öndedir. Günde 1 avuç kuruyemiş tüketmek, hem kalp sağlığınız hem de baharı enerjik geçirmeniz için gereklidir.
Muz: İçerdiği yüksek potasyum oranı ile yorgunluğu yenmekte kullanılacak besin silahlarından biridir. Aynı zamanda mutluluk hormonu olarak bilinen seratonin hormonunun salgılanmasını sağlar.
Mantar: Yapılan bazı bilimsel araştırmalar mantarın da seratonin salgılanmasına yardımcı olduğu görüşündedir. Mantar aynı zamanda iyi bir protein kaynağı olduğu için vejetaryenler için de sağlıklı bir seçimdir.
Avokado: Avokado, vitamin-mineral içeriği yüksek ve aynı zamanda sağlıklı yağ asitlerini yapısında bulunduran bir meyvedir. Günlük vitamin ihtiyacının karşılanmasında ve vücudun ihtiyaç duyduğu yağ asitlerinin alınmasında önemli rol oynayabilir. Ayrıca avokado, birlikte tüketildiği besinlerin vücutta daha iyi kullanılmasına yardımcı olur.
Koyu yeşil yapraklı sebzeler: Koyu yeşil yapraklı sebzeler, B vitamini ailesinde yer alan folik asitten zengindir. B vitaminleri bahar yorgunluğu açısından önem taşıdığı için koyu yeşil yapraklı sebzelerin de soframızda bu mevsimde sıkça yer alması gerekir.
Kefir: Kefir, içerdiği probiyotik bakteriler ile bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Güçlü bir bağışıklık sistemi, bahar yorgunluğunu kolay atlatmamızı sağlar.
BAHARDA BESLENMENİN KARE ASI
Kuşkonmaz: İçerdiği prebiyotik lifler sayesinde, barsaklarımızda yaşayan probiyotik bakterilerin üremelerini sağlar. Prebiyotik özelliği ile sindirim sisteminin düzgün çalışmasında, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli etkileri vardır.
Karnahabar,brokoli: A, E, C vitaminlerinden zengin bu iki sebze aynı zamanda suforafen isimli antioksidanı içeriyor. Bu nedenle vücudumuzu temizlemeye yardımcılar aynı zamanda hormona bağlı kanser türlerine yakalanma riskini azaltıyorlar.
Ananas: Yüksek C vitamini içeriğinin yanı sıra, içerdiği bromalin ile düzenli tüketildiğinde vücutta yağ yakımına destek olduğu biliniyor. Aynı zamanda bahar ayında selülitleri düzeltme etkisi nedeniyle kadınların baş tacı olmalı.
Nar: İçerdiği antosiyanin ve diğer polifenolik birleşikler ile kalp-damar sağlığını korumada ve kanser riskini azaltmada etkin. Bahar aylarında ise sıkça görülen boğaz ve barsak enfeksiyonlarına karşı koruma sağlıyor. C vitamini içeriği ile dikkat çeken meyveler kategorisinde.
VÜCUDUNUZU YAZA HAZIRLAYIN…
Kışın soğuğu ve rehavetine kapılıp kilo aldıysanız, sağlıklı beslenmeye başlamanın tam zamanı. Kışın ihmal ettiğimiz şeylerin başında gelen suyu baş tacı etmeye başlayın ve günde en az 2 litre düzenli su için. Beslenmenizi günde 3 saatten uzun aç kalmayacak şekilde yeniden planlayın. Kışın TV karşısında yatana kadar yediğiniz abur cuburlardan uzaklaşın ve yatmadan 2 saat önce yemeyi kesin. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ve bahar yorgunluğuna teslim olmamak için günlük çiğ sebze ve meyve tüketiminizi arttırın.
YAZA FİT GİRİN…
Aşağıda yer alan beslenme programı; herhangi bir sağlık sorunu olmayan, 25-35 yaş arası, günlük fiziksel aktivite düzeyi düşük olan ve oturarak çalışan kadınlar için örnek olarak hazırlanmıştır. Beslenme programı, kişinin parmak izi gibidir, sadece kişiye özel olmalıdır.
PAZARTESİ
Kahvaltı:               1 su bardağı organik süt
6 yemek kaşığı dolusu yulaf ezmesi
1 küçük boy muz
Kuşluk:                10 adet kavrulmamış Kaju fıstık
Öğle:                   1 küçük boy tam tahıl ekmeğine ızgara tavuklu sandviç
1 küçük kutu ayran
İkindi:                       1 adet kivi ve 2 adet tam ceviz
Akşam:                    8 yemek kaşığı kabak yemeği
2 dilim çavdarlı ekmek
1 kase yağsız cacık
İstenildiği kadar mevsim salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve limon suyu)
Gece:                       1 su bardağı yağsız patlamış mısır
SALI
Kahvaltı:               2 yumurtalı yağsız kabaklı omlet
2 dilim tam buğday ekmeği
Yağsız söğüş sebze
Şekersiz limonlu ıhlamur
Kuşluk:                    1 su bardağı meyveli kefir
Öğle:                        Izgara levrek fileto
1 dilim kızarmış kepek ekmeği
İstenildiği kadar yeşil salata (3 adet tam ceviz ve nar ekşisi ile)
İkindi:                      1 adet tam tahıl barı veya meyveli pirinç barı
Akşam:                    8 yemek kaşığı dolusu pazı yemeği
4 yemek kaşığı dolusu yağsız haşlanmış makarna
1 kutu probiyotik yoğurt
Gece:                       3 halka dilim ananas ve ½ nar
ÇARŞAMBA
Kahvaltı:                                 1 adet tam buğday ekmeğine dil peynirli yağsız tost
Şekersiz limonlu yeşil çay
Kuşluk:                                      1 su bardağı yarım yağlı süt (ılık ve toz tarçın ile servis edilmiş)
Öğle:                                          2 dilim ince hamurlu kepekli sebzeli pizza
1 su bardağı diyet limonata
İkindi:                                        4 adet mısır-pirinç patlağı
Az sütlü şekersiz nescafe
Akşam:                                      Fırında sebzeli tavuk (150 gram, derisiz)
2 yemek kaşığı dolusu buharda pişmiş esmer pirinç
1 su bardağı ayran
Çoban Salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve limon suyu ile)
Gece:                                         1 avuç dolusu kuru yaban mersini
4-5 dilim kurutulmuş elma
PERŞEMBE
Kahvaltı:               3 dilim ananas
1 adet kivi
1 kutu meyveli probiyotik yoğurt
1 avuç kurt üzümü
3 adet tam ceviz
Kuşluk:                    4 adet kepekli tatlı bisküvi
Öğle:                        Hellim peynirli ızgara sebze tabağı (limon ve nar ekşisi ile)
2 adet mayasız kraker
1 su bardağı meyveli soda
İkindi:                      1 dilim peynir veya 1 adet haşlama yumurta
1 adet mayasız kraker
Akşam:                    5 yemek kaşığı dolusu sebzeli bulgur pilavı
4 yemek kaşığı dolusu yoğurt
Gece:                       1 avuç dolusu kabak çekirdeği
CUMA
Kahvaltı:               3 yemek kaşığı dolusu lor peyniri (maydanoz ve kırmızı pul biber ile)
2 dilim bol tahıllı ekmek
Yağsız söğüş sebze
Şekersiz meyve çayı
Kuşluk:                    2 tablet çikolata
Öğle:                        Yeşil mercimekli ve haşlanmış buğdaylı salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve limon ile)
2 kare dilim mısır ekmeği
İkindi:                      ½ bol tahıllı simit
1 su bardağı az yağlı sade kefir
Akşam:                    1 porsiyon tavuk şiş
İstenildiği kadar mevsim salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve limon ile)
Gece:                       3-4 kuru kayısı veya 2 adet kuru incir
10 adet fındık veya badem veya yer fıstığı
CUMARTESİ
Kahvaltı:               1 küçük boy hindi fümeli sebzeli sandviç
1 çay bardağı taze sıkılmış şekersiz meyve suyu
Kuşluk:                    1 küçük boy şekersiz light latte veya az sütlü nescafe
Öğle:                        1 kepçe mercimek çorbası
2 kare dilim fırında mücver
2 yemek kaşığı yarım yağlı yoğurt
İkindi:                      Beyaz peynirli Salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile)
Akşam:                    2 yumurtalı yoğurt soslu çılbır
2 dilim çavdarlı ekmek
Roka salatası (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve limon ile)
Gece:                       1 kup karışık meyve salatası
PAZAR
Kahvaltı:               ½ adet yağsız sade gözleme
1 dilim beyaz peynir
4 adet yeşil zeytin
1 tatlı kaşığı doğal reçel
Taze maydanoz ve kekik salatası
Kuşluk:                    1 avuç çekirdekli siyah üzüm
Öğle:                        Izgara bonfile (150 gram)
Haşlanmış sebze tabağı (brokoli, kabak, karnabahar)
2 yemek kaşığı haşlanmış esmer pirinç
İkindi:                      1 adet yulaflı kurabiye
Akşam:                    1 kase metabolizma çorbası
2 adet mayasız kraker
Cevizli yoğurtlu kereviz salatası
Gece:                       5-6 adet elma cipsi
DİYETİNİZE GÜÇ KATACAKLAR…
Yeşil çayın gücü: Günde 2-3 kupa yeşil çay tüketerek metabolik hızınızın artmasına yardımcı olabilir, vücudunuzda ödem tutulumunu engelleyebilirsiniz.
Egzersiz öncesi kafein: Egzersizden 30 dakika öncesinde tüketilen kahvenin, egzersiz esnasında yağ yakımının daha kısa sürede başlamasına yardımcı olduğu bilinmektedir.
Egzersiz sonrası yağsız süt: Egzersizden sonra tüketilen bir bardak yağsız sütün vücutta kas kitlesini arttırmaya yardımcı olduğu bilinmektedir.
Ödeme hayır deyin: Vücudunuzda şişlik hissettiğiniz günlerde salatalarınıza bol miktarda maydanoz ilave edin veya ½ demet maydanozu katı meyve sıkacağından geçirerek suyunu tüketin.
Kabızlık önemli faktör: Barsaklarda yaşanacak düzensizlik, kilo vermeye olumsuz yansıyacağından ötürü, kabızlık sorunu yaşadığınız dönemlerde sebze ve meyve tüketimini arttırın ve sabah uyanınca 1 porsiyon taze meyve tüketin.

11 Nisan 2013 Perşembe

Düğün hazırlığındaki genç kızlara gelin diyeti



2013 yazı da birçok genç kızın hayallerine kavuştuğu muhteşem düğünlerle geçecek.

1) Hazırsanız Başlayalım

Eğer zamanınız kıymetliyse doğru kullanmalısınız. İdeal kilonuz nedir ve ideal kilonuza ulaşmak için kaç kilo vermeniz gerekiyor öncelikle bunu belirleyin. Haftada 0,5-1 kg vermeyi hedefleyerek kaç haftaya ihtiyacınız olduğunu belirleyerek diyete başlama tarihine karar verebilirsiniz.

2) İyi Beslenin

İyi beslenmenin anlamı pahalı besinler tüketmek değildir. Taze sebze ve meyveler, tam tahıllılar, düşük yağlı süt ürünleriyle dengeli ve sağlıklı beslenmek, işlenmiş gıdaları hayatımızdan mümkün olduğunca uzaklaştırmak, enerji düzeyini korumanıza yardım edecek ve zaman gemcesine rağmen metabolizmanızın yavaşlamasına engel olacaktır.

3) Bol Bol Su İçin

Her gün 8 bardak civarında su içmek vücuttan toksinleri atmanıza yardımcı olurken aynı zamanda tok hissetmenizi sağlar. Sağlıklı ve dengeli bir diyetin yanında bol su içerek sadece güzel bir vücuda sahip olmakla kalmayacak, ışıldayan bir cilt, parlak saçlar, güçlü tırnaklara da sahip olacaksınız. Makyajınızın miktarı ne olursa olsun etrafınıza ışık saçtığınızı hissedeceksiniz.

4) Kollarınızı Şekillendirin

Hep straplez bir gelinlik mi hayal ettiniz ama kollarınızın nasıl görüneceği sizi endişelendiriyor mu? Endişeye hiç gerek yok!! Düşük ağırlıklarla ve sık tekrarlarla yapacağınız antrenmanlar sonucu istediğiniz kollara kavuşacak ve rüyalarınızın elbisesinde kendinizi çok daha mutlu hissedeceksiniz.

Sadece 6 haftanız mı kaldı?? Hiç de kısa bir zaman sayılmaz, ister spor salonunda ister yüzme havuzunda, ister dışarıda tempolu yürüyüşlerle de vücudunuzu şekle sokabilirsiniz.

5) Yardım Alın

Nedimelerinizden, arkadaşlarınızdan, aile üyelerinden, düzenli egzersiz yapma ve sağlıklı beslenme konusunda sizi motive etmeleri için yardım isteyin. Hemen hemen herkes düğüne kadar kilo vermeyi dener bu yüzden de size ihtiyacınız olan bütün desteği vereceklerdir.

6) Beslenme Uzmanına Başvurun

6 haftada rahatlıkla 4,5 -5 kilo verip gelinliğinizin içinde harika görünebilirsiniz (Yalnız bu durumu gelinlikçinize söylemenizde fayda var ;) Biz beslenme uzmanları olarak sizlere uygun hazırladığımız beslenme programlarıyla ideal kilonuza ulaşmanızı hedeflerken , sizlere hazırlayacağımız alışveriş listeleri ve yemek tarifleriyle de hayatınızı kolaylaştırıyoruz. Kendinizi hazır hissettiniz an en yakınızdaki beslenme uzmanına başvurarak işe başlayabilirsiniz.

7) Gülümseyin

Kalorileri yakabilirsiniz, o büyük günde ve büyük güne hazırlandığınız her dakikanın tadını çıkartın!

Ve büyük gün geldi tüm hazırlıklarınızı tamamladınız, her şey harika. O kadar çok uğrastınız ki her şeyin mükemmel olmasını istiyorsunuz ve tabii her şeyin mükemmel olması için öncelikle kendinizi iyi, sağlıklı formda ve harika hissetmelisiniz.

Uzun bir gece sizi bekliyor, gecenin ilerleyen saatlerinde uykusuzluk ve mide problemleri çekmemek için düğün günü hafif yiyecekler ve küçük porsiyonlar tercih edilmelidir. Pilav, makarna, kızartma ve ağır bir tatlı tüketiminden kaçınarak yemek sonrasında oluşabilecek ağırlık, hazımsızlık ve uyku hali engellenebilir.

Büyük günün vereceği stres ve heyecanı yenmek için gün içerisinde papatya ve biberiye çayları 2-3 bardak kadar tercih edilmelidir.Yine o gün şişkinliği önlemek adına başta bol miktarda su ve kiraz sapı iyi bir tercih olacaktır. Bir tutam kiraz sapını 400 mil su ile 4-5 dk kaynatıp 1- 2 fincan tüketebilirsiniz.

Düğün günü ve öncesindeki son birkaç gün sebze meyve ağırlıklı beslenmek ,tuz kullanımını minimum düzeye çekmek, şeker ve şekerli ürünleri tüketmemek sindirim sistemi sorunlarınızdan da kurtularak oluşabilecek şişkinliklerini önlemenizi sağlarken uykunuz da düzenleyecektir.

Düğün günü öncesinde son 3 gün uygulanacak örnek diyet programı

Kalkınca: 1 büyük bardak ılık su(400 ml- oda sıcaklığında) içinde elma ve limon dilimleri ile

Sabah;

1 adet probiotik sade yoğurt

1 küçük boy elma rendesi

3 kaşık sade yulaf ezmesi

(karışımın üzerine tarçın eklenebilir)

1 büyük bardak ılık su (400 ml)

Ara;

1 kivi +10 çilek

1 büyük bardak ılık su (400 ml)

Öğle

2 dilim esmer ekmek içine ( haşlanmış tavuk/az yağlı peynir/ ton balığı)+ bol yeşillik ile sandviç
1 kutu ayran

1 büyük bardak ılık su (400 ml)

Ara

1 büyük boy elma

1 büyük bardak ılık su (400 ml)

Ara

Labne peynir sürülmüş 1 dilim esmer ekmek+ (kırmızı biber,taze nane, dereotu, domates vb yeşillikler)
1-2 fincan biberiye veya papatya çayı

1 büyük bardak ılık su (400 ml)

Akşam

1 tabak haşlanmış veya ızgara sebze(üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile)

4 yemek kaşığı light yoğurt(160-200 gram)

1 saat sonra:

1 fincan yeşil çay

1 büyük bardak ılık su (400 ml)

Ara

1 kivi

1 adet probiotik sade yoğurt

Düğün Günü Örnek Diyet Menüsü
Kalkınca: 1 büyük bardak ılık su(400 ml- oda sıcaklığında) içinde elma ve limon dilimleri ile

Sabah

2 dilim taze ananas

2 kivi

10-12 çilek

Ara

½ paket diyet bisküvi+papatya çayı

1 büyük bardak ılık su

Öğle

2 dilim esmer ekmek+ 2 dilim light dil veya kaşar peyniri(taze nane, dereotu , marul ve domates ile sandviç

1 bardak light ayran ( 3 yemek kaşığı light yoğurtla hazırlanabilir)

Ara

1 kivi

1 büyük bardak ılık su

Ara

1 adet sade probiyotık yoğurt

½ paket diyet bisküvi

1 fincan biberiye çayı

1 büyük bardak ılık su

Akşam

Izgara Tavuklu /ton balıklı/somonlu/peynirli salata(1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile)

1 dilim esmer ekmek

1 Saat Sonra;

1 fincan yeşil çay

1 büyük bardak ılık su

1 su bardağı laktozsuz light süt

Daha öncede bahsettiğimiz gibi düğün gününüz ve öncesinde gaz , şişkinlik ve hazımsızlık yapabilecek besinlerden uzak durmanız yararınıza olacaktır. Peki özellikle dikkat edilmesi gereken besinler nelerdir?

Düğün gününe son 3 gün kala tüketilmemesi gereken besinler;

Bakla, fasulye, kuru fasulye,nohut vb kurubaklagiller, bezelye, karnabahar, soya fasulyesi
Erik, kayısı, kuru üzüm,muz, şeftali, armut
Kabak, turp, soğan, enginar, kereviz
Kızartılmış besinler, yağlı ve soslu besinler
Krema içeren tüm besinler
Sakız
Alkollü ve yüksek kafeinli içecekler
Şarküteri ürünleri,sakadatlar

Daha önce tüketmediğiniz besinler (Daha önce tüketmediğiniz farklı besinlere karşı vücudunuzun nasıl bir reaksiyon göstereceğini bilmezsiniz ve düğün öncesi son günler yeni besinler denemek için en yanlış zaman!!)

Tüm bu önerilere rağmen strese bağlı mide ve gaz problemleri yaşarsanız günde 1-2 fincan rezene çayı ile bu problemin üstesinden gelebilirsiniz.

O gün sizin gününüz unutmayın, yaşadığınız her dakikanın tadını çıkartmanız ve her dakika gülümsemeniz dileğiyle..
Dyt. Merve Tığlı

6 Nisan 2013 Cumartesi

Afrodizyak etkisiyle kuru incir performans arttırıyor.



-100gr. kuru incirin besin değeri içeriği: Enerji 908 kg/ 217kcal, Protein 4g, Şeker 55.3gr, Yağ 1.2gr.,Diyet lifi 6.7gr., Kalsiyum 138gr., Demir 4.2mgr. ,Magnezyum 91.5mgr., Fosfor 163mgr., Vit B1 0.073mgr., Vit B2
0.072mgr.dır.


- Sütte bulunan kalsiyuma oranla daha fazla kalsiyum içerir. İncir yenilirken, çekirdeklerinin ağızda iyice çiğnendikten sonra yutulması daha faydalıdır.

-Kemik hastalıklarında, gelişim bozukluklarında önerilmektedir.

- Pektik maddelerin kaynağı olmasından dolayı, bağırsaklarda toksik maddelerin atılması, kandaki kolesterol düzeyinin düşürülmesi, şeker hastalıklarında kan şekerinin hızla yükselmesini önler. Taze incir kabızlığı önler.

-İncirler akşamdan suya konur, sabahleyin aç karnına yenilir. Kuru incir barsakların faaliyetini arttırır. Taze incir basur şikayetlerine faydalıdır. Sıtma hastalığına iyi gelir, mideyi çalıştırır. Kuru incir kuru üzümle karıştırılıp yenirse mide ülserini iyileştirir.



- Mineral madde,özellikle demir içeriğinin fazla olması nedeniyle hamilelikler ve küçük çocuklarda ortaya çıkan vitamin eksikliğinin neden olduğu hastalıklar ile kansızlığa iyi gelmektedir.

-Vücudu şişmanlatır, kırk gün anasona batırılarak sabahları aç karnına fıstıkla yenilirse dimağı da zindeleştirir.

-Damar tıkanıklıklarını giderir , karaciğeri kuvvetlendirir, dalak şişkinliğine, nefes darlığına iyi gelir.

-Bronşit, öksürük ve göğüs ağrılarına faydalıdır. Taze incir, sütle birlikte pişirilerek yenilince nezleyi ve boğaz ağrılarını giderir. Balgam söktürücü olarak, bir miktar meyan kökü ve incir kaynatılarak sabah, öğle, akşam bir çay bardağı içilir. Göğüs hastalıklarında pastırma çemeni ile pişirilip yenilirse iyi gelir.


Zehirlenmelerde cevizle yenilir.

- İyi bir sinir yatıştırıcıdır. Vücuda rahatlık verir. Çıbanların olgunlaşmasını sağlar. Lapası yanık ağrılarına iyi gelir. Sütü siğillerin ve nasırların sökülmesini sağlar.

-Romatizmaya iyi gelir, anason ve sedef çiçeği ile kaynatılarak ılık ılık suyu içilir.

- Bol miktarda yenirse afrodizyak etkilidir.

- Bazı kitaplarda kansere iyi geldiği yazılsa da bu durum tıbben ispatlanmamıştır.

- İncir sütü Doğu Anadolu da sütü pıhtılaştırıp çökelek elde etmede kullanılır.


Pancar Suyu İç Yüksek Tansiyonu Düşür.



Nefroloji ve Hipertansiyon Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Türk, günlük bir bardak kırmızı pancar suyu içenlerde yüksek olan tansiyonunun bir saat sonra düştüğünün belirlendiğini ifade etti.

Kırmızı pancar suyunun kan basıncını düşürücü etkisini 24 saat boyunca devam ettirdiği gözlemlendi.

Hipertansiyon çok önemli bir sağlık problemidir.



Türkiye'de her üç kişiden biri yüksek tansiyon hastasıdır. Hipertansiyonlu hastaların tedavisi için harcanan paralar ülke sağlık bütçesi için büyük bir yük teşkil etmektedir.

Hipertansiyon kalp, böbrek ve beyinde hasara yol açan bir hastalıktır. Tedaviden önce korunmanın esas olması ve insanların yüksek tansiyondan korunmayı öğrenmesi gerekmektedir.

Hipertansiyonun önlenmesi adına pancar suyunun faydalı etkisinin tespit edildiğini vurgulayan Türk, kırmızı pancarın Türkiye'de çok üretilen bir bitki olmasına rağmen tüketiminin pek yaygın olmadığını dile getirdi.

4 Nisan 2013 Perşembe

Kıl dönmesine karşı etkili çözümler



Herkesin hemen hemen genel sorunudur kıl dönmelerine karşı ciltte oluşan batık (kıl dönmesi) problemlerine karşı tavsiye edilen çözüm önerileri...

Dermoid kist, bilinen adıyla kıl dönmesi derinin dermis tabakasında oluşan kılın çeşitli nedenlerle cilt üzerine çıkamayarak cilt altında uzaması sonucu oluşan cilt problemlerinden biridir. Vücudun her bölgesinde problem olarak karşımıza çıkabilir.

Cilt üzerinde uygulanan hatalı depilasyon (ağda, jilet, tüy dökücüler) işlemi, tıraş ve benzeri işlemlerde kılın kökü ile değil kırılarak alınması, hatalı kıyafet seçimi ile gözeneklerin tamamen kapanması veya cilt yapısı (çok kuru ciltler) kıl dönmesi probleminin nedenlerinden bazılarıdır.

Vücut Peelingi veya Kese uygulaması: Vücudunuza duş sırasında hafif hareketlerle yapacağınız kese cildin ölü tabakasını temizleyerek batık olan kılın dışarıya çıkmasını destekler. Ancak keseyi çok bastırmadan hafif hareketlerle yapmak önemlidir, aksi takdirde cildin üst yüzeyi zedelenebilir. Bu nedenle peeling uygulaması tavsiye daha fazla tavsiye edilir.

Peelingi duş sırasında cilt yüzeyine masaj yapılarak uygulanır, içindeki küçük granüllerle ölü tabakayı ciltten arındırır ve batıkların dışarıya çıkmasını destekler. Aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırarak toksin atımını da desteklemiş olursunuz.

2 Nisan 2013 Salı

Uykusuzluk çekenlere uyku getiren yiyecek önerileri.



Yaşam şartlarının yarattığı stresten kurtulmak ve rahatlamak için şifalı bitkilerin, sinirleri yatıştırıcı ve uyku verici özelliklerinden faydalanabilirsiniz.

Gerginlik ve strese bağlı sindirim sorunlarına karşı: Birer küçük kahve kaşığı kadar rezene, anason, pelin otu, papatya ve sadece bir-iki granül lavanta 30 saniye kadar kaynatılıp, iki-üç dakika da demlenecek. Bu çay midede gazların giderilmesine yardımcı oluyor.


Genel sıkıntı ve huzursuzluğa karşı: Kendini iyi hissetmeye yardımcı olmak için; sarı kantaron, bir tutam melisa veya oğul otu. Bir-iki dakika kaynatılacak iki üç dakika demlenecek. İçine ince bir dilim limon konabilir. Günde 3-4 fincan içilebilir.


Heyecana karşı: İki küçük granül lavanta, iki-üç yaprak melisa, kedi otu. Bunlar bir dakika kaynatılacak, iki-üç dakika demlenecek. İçine ince bir dilim limon konabilir. Günde 2-3 fincan içilebilir.


Hoş koku: Gerginliği azaltmak için yapılan

masajda portakal yağı, lavanta yağı, çam yağı gibi hoş kokulu çiçek yağlarının da faydası var. Ayrıca menekşe yağı koklamak uyku getirir.


ADAÇAYI SİNİRLERİ YATIŞTIRIYOR
Ihlamur uyku sinirlerini kuvvetlendirdiği gibi kansızlığı ve damardaki kireçlenmeleri de önlüyor. Böbrekleri temizleyip idrar söktürüyor ve grip ile soğuk algınlığının da ilacıdır. Balla karıştırılıp içildiğinde mide ülserini tedavi eden ıhlamur, kabızlığı ve bağırsak spazmını da gideriyor. Az kaynatılıp içildiğinde sinirleri yumuşatıp uyku verir.


Adaçayı iyi bir baharat ve antibiyotiktir. Bal ve sirke ilave edilerek içilirse sinir hastalıklarına ve yorgunluğa iyi gelir. Gece terlemesini önler.


Anason tohumlarının yenmesi uykusuzluğu giderir.


Ballıbaba çiçeklerinden yapılan çay uykusuzluğa çok iyi gelir.


Elmanın içindeki etkili maddeler kan şekerinin organizmaya dağılımını dengelediğinden, uykusuzluğa iyi gelir.


Gelincik çiçekleri balla karıştırılarak yapılan macun uykusuzluğa karşı kullanılır.


Kavun sinirleri yatıştırır, rahat uyku sağlar.


Kedi otu uykusuzluğu giderir.


Maydanoz yatmadan evvel çiğnenirse deliksiz uyku sağlar.


Mandalina, armut, marul, turp uykusuzluğa iyi gelir.


Nane ve semizotu uykusuzluğa faydalıdırr.

Oğul otu uykusuzluğa karşı etkilidir.


Portakal yatmadan evvel
yenildiğinde uyku getirir.


Söğüt uykusuzlukta etkili olur.

1 Nisan 2013 Pazartesi

Beden Zekası ile Fazla Kilolarınızdan Kurtulun!



Sağlığınızı tehlikeye atan diyetler yerine Beden Zekası çalışmalarına katılmaya ne dersiniz? ART Tıp Merkezi uzmanlarından Psikolog Arzu Güneş, Beden Zekası çalışmaları sayesinde kilo sorunu ve yeme bozukluklarının nasıl tedavi edildiğini anlatıyor!

Kilo verme üzerine hazırlanmış programların neredeyse tümü davranış değişikliği yaratmak üzerine kurulmuştur. Diğer bir deyişle bu programlar kilo vermek isteyen kişilere davranışlarını (örneğin; tatlı yeme davranışını, aşırı yeme davranışını, düzensiz yeme davranışını, tıkınırcasına yeme davranışını vs) değiştirmeyi öğretmeyi hedeflerler.

Ama bunu, değiştirmeye çalıştıkları davranışların altında yatan nedenlere yönelmeden yapmaya çalışırlar ve çoğunlukla başarısızlık veya kısa vadeli başarıyla karşı karşıya kalırlar.

Beden Zekası çalışmaları öncelikle kilo probleminin kaynağına iner!
Beden Zekası çalışmalarında öncelikle, kişinin kilo problemine neyin sebep olduğunu anlamaya çalışılır. Daha sonra da kilo sorununu sürekliliğini sağlayan düşünme biçimleri ve kalıpları tespit edilir.

Bu kalıplar, örneğin bedeninizle ilgili ne düşündüğünüz ve ne hissettiğinizle ilgili olabilir. Ya da yiyecekler veya egzersiz yapmak konusunda ne düşündüğünüz konusunda olabilir. Çoğu kilo sorununda, sorunu yaşayan kişinin düşünce kalıpları sürekli olumsuz ve işlevsiz düşünceler üretip durur.

“Beden Zekası” çalışmalarında bu düşünce kalıplarının devre dışı bırakılması veya değiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu değişimle birlikte farklı, yararlı ve gerçekçi düşünce, duygu, davranış kalıpları oluşturulur. Bu yeni kalıplar, bir süre sonra, tıpkı önceki yararsız kalıplar gibi otomatikleşecek ve kişinin yemek veya egzersize karşı tutumu tümüyle değişmiş olacaktır.
Beden Zekası çalışması Pollyana'cılık değildir!
Bu çalışma kesinlikle bir pozitif düşünce veya Pollyanna’cılık olarak görülmemelidir. Unutmayalım ki, sürekli pozitif düşünmeye yönelik kalıplar, en az olumsuz kalıplar kadar zararlıdır. Amaç, gerçekçi kalıplar oluşturmaktır.

Yararlılık kavramı; durumu olduğundan daha iyi ya da daha kötü değil olduğu gibi görmek, yorumlamak ve ona göre davranmak anlamında kullanılmaktadır. Yararsız bir düşünce kalıbını önce fark edip sonra da değiştirmek istiyorsak, Beden Zekası çalışması bunun için en uygun araçtır.


mascarammaxx.com