13 Temmuz 2013 Cumartesi

Tıp tarihine geçecek bir tedavi geliştirildi.


İlk kez kullanılan bu teknikle hayati tehlikesi olan 6 çocuğu tedavi etmeyi başardılar. Bu bilim adamlarının aralarında bir de Türk var.

-6 çocuğun genetik hastalığı tedavi edildi.
-Tedavide kötü huylu içerikten arındırılmış HIV virüsü kullanıldı.
-Bu tekniğin tıp tarihinde bir ilk olduğu açıklandı.
-4 yaşındaki Canalp de tedavi görenlerden biri.

Milano San Raffaele-Telethon Gen Tedavisi Enstitüsü (TİGET), tıp tarihine geçecek bir tedaviye imza attı. 1995 yılında kurulmuş olan enstitüden yapılan açıklamaya göre; genetik hastalıklarından dolayı hayati tehlikesi olan 6 çocuk, kötü huylu içerikten temizlenmiş, AIDS’e neden olan HIV virüsü sayesinde yaşama sarıldı. Söz konusu arındırılmış virüs (lentivirüs), laboratuar ortamında çocukların kök hücrelerine bulaştırılarak, sağlam geni taşıyacak şekilde değiştirildi ve hasta olanın yerine kondu. Tedavi edilen kök hücreler tekrar çocuk hastaların kanına enjekte edildi. Bazen olumlu bazen olumsuz tepkime alınsa da uzun süren laboratuar denemelerinin ardından yarısı bağışıklık yetmezliği hastalığı Wiskott Aldrich Sendromu (WAS), yarısı ise sinir sistemini etkileyen metakromatik lökodistrofiden hastalığına sahip olan 6 çocukta oluşan DNA hasarında büyük oranda iyileşme tespit edildi.

DİĞER GENETİK HASTALIKLARA UMUT

Söz konusu genetik tedavi yöntemi tıp dünyasında önemli bir gelişme olarak kaydedilirken, diğer genetik hastalıklara da çare olacağı düşünülüyor. Bu keşfi gerçekleştiren kişi ise, “Doktor AIDS” olarak anılan Luigi Naldini . Nadir rastlanan ve çok sayıda kişinin yaşamına mal olan bu iki genetik hastalığa ilişkin çalışmalarına 1996 yılında başlayan TİGET Başkanı Naldini, geliştirdikleri bu yeni tekniğin uzun vadeli güvenli kullanımı için araştırmaların devam etmesi gerektiğine inanıyor.

12 Temmuz 2013 Cuma

Feridun Kunak zayıflama çayı tarifi


Op. Dr. Feridun Kunak zayıflamak için oldukça etkili zayıflama çay tarifini açıkladı.

Malzemeler:

* Yeşil çay 50 gram
* Biberiye 50 gram
* Kekik 50 gram
* Kiraz sapı 50 gram
* Isırgan yaprağı 50 gram
* Mısır püskülü 50 gram
* Papatya 50 gram
* Rezene 50 gram
* Kuşburnu 50 gram
* Oğul otu 50 gram
* Funda yaprağı 50 gram

Zayıflama Çayını hazırlama: Malzemelerin tamamını karıştırarak bir kavanozda saklayın. Üç su bardağı kaynar suya bu karışımdan 1 tatlı kaşığı koyun. 5 dakika kısık ateşte kaynatın ve ardından 5 dakika demlendirin.

Hazırladığınız bu zayıflama çayına limonla veya bal karıştırarak için.

Yüksek kollestrolün kontrolü nasıl yapılır.

Hastada kalp ve damar hastalığı yoksa, LDL-kolesterol düzeyinin 130 mg/dl'nin altına düşürülmesi hedeflenmelidir. Kişide kalp ve damar hastalığı varsa (kalp krizi, koroner arter daralmasına bağlı göğüs ağrısı, koroner damar ameliyatı hikayesi, balon anjiografi, beyine, böbreğe, bacaklara giden damarlarda kolesterol birikimi gibi), LDL-kolesterol düzeyi, 100 mg/dl'nin altına düşürülmelidir. İlaç tedavisinden önce denenmesi gereken yöntemler: Öncelikle beslenme alışkanlığınızı değiştirin. * Kızartmalardan kaçınınız. * Kırmızı et yerine beyaz et tüketin. Tavuğun derisini çıkartın ve etin üzerindeki yağları ayırın. * Kaymak ve yağlı süt yerine yağsız ya da yarı yağlı süt tercih edin. * Sıvı bitkisel yağlar (zeytinyağı, çiçek yağı, mısır yağı, soya yağı gibi) doymamış yağ oranı yüksek yağlardır. Bunları tercih edin. Katı yağlardan uzak durun. * Alışveriş yaparken hazır gıdaların etiketlerini okuyarak, yağ miktarlarına göre alın. * Doymuş yağ oranı yüksek olan yiyecekler yerine nişastalı ve lifli besinler tercih edin. * Sakatatlardan (karaciğer, böbrek ve beyin gibi) uzak durun. * Daha az yumurta ve yumurta kullanılarak hazırlanmış yiyecek tüketin. * Daha fazla meyve ve sebze tüketin. Sigara bırakılmalıdır. Eğer tansiyon yüksekliği de varsa buna yönelik beslenme değişiklikleri de yapılmalıdır (tuzun azaltılması gibi). Şeker hastalığı varsa mutlaka kontrol altına alınmalıdır. Gerekirse insülin kullanılmalıdır. Kilonuz fazla ise mutlaka kilo vermelisiniz. Düzenli egzersiz HDL-kolesterolü yükseltir, LDL-kolesterolü düşürür. Haftada, 3 - 5 kez, 30-45 dakika yürüyüş, koşu, yüzme, bisiklete binme gibi sporlar yapılmalıdır.